ΕΒΕ Περιστερίου: Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μάη

0
1306

ΕΜΕΙΣ  ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΈΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ  καταδικάζουμε τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας .

Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ που προβλέπει νέα περικοπή των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, περιορισμό εργατικών δικαιωμάτων και νέα μέτρα ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων, συμπεριλαμβάνει και την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

Νομοθετούν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής για να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων.

Ευθυγραμμίζονται με τις πολιτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων που θεωρούν ότι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι διαρθρωτικό πρόβλημα και πρέπει να φύγουν από τη μέση.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τους μόνους που θα ωφελήσει και θα πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους σε βάρος μας , είναι τα ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ , τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ και τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ .

Όλοι αυτοί είναι έτοιμοι ν’ ανοίξουν, νέα μεγαθήρια, σε μια σειρά περιοχές της χώρας, να συγκεντρώσουν τον τζίρο στην αγορά αξιοποιώντας όλα τα προνόμια και το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν χαρίσει η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Για τα μικρά  μαγαζιά το άνοιγμα τις Κυριακές θα σημαίνει αύξηση των εξόδων , αύξηση των ωρών εργασίας  χωρίς κανένα οικονομικό αποτέλεσμα, διαιώνιση των χρεών και επιτάχυνση των λουκέτων για ακόμα περισσότερους συναδέλφους.

Ως εδώ!

Έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση, στην οικογενειακή ζωή.

Μέχρι πότε θα θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας, τις ανάγκες μας για να θησαυρίζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο απαράδεκτο μέτρο που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς Εμπόρους.

Δηλώνουμε ότι μέσα από την Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, με τους Αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας, θα αντιπαλέψουμε, το μέτρο που έχει σκοπό να επιταχύνει τη μονοπώληση της αγοράς, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζόμενων  και τον Αφανισμό των μικρών καταστημάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

ΕΝΩΣΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αιμίλιου Βεάκη 36  2ος όροφος  τκ 12134  τηλ 2105754560 – 6974702115  – 6932383032  Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014

enosieveperisteriou@yahoo.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here