Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης

Το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης ιδρύθηκε το 1991, επί δημαρχίας Ν. Παξιμαδά και η λειτουργία του σκοπό είχε και έχει, παρέχοντας τους απαραίτητους χώρους και πόρους,

να στηρίξει τη δημιουργική-καλλιτεχνική δραστηριοποίηση της νεολαίας, προκειμένου να αποκτήσει τα εφόδια για μια αρμονική διαμόρφωση του διανοητικού και συναισθηματικού κόσμου της.
Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλει στον αποκλεισμό, την απενεργοποίηση και την απομάκρυνση των κινδύνων που ελλοχεύουν, από τις προτεινόμενες ψεύτικες “απολαύσεις” που προσφέρει αφειδώς η βιομηχανία των ΜΜΕ. Η τηλεόραση που έχει αναλάβει την “πολιτιστική διαπαιδαγώγηση” της νέας γενιάς, την  απειλεί με ολοκληρωτική αποβλάκωση, σπρώχνοντας τη στο παθητικό ρόλο του  θεατή.
Στον αντίποδα εμείς, με  το Ωδείο, ανοίγουμε το δρόμο της μουσικής καλλιέργειας, έναν από τους πολλούς δρόμους δημιουργίας και διεξόδων για τη “πολύπαθη” νεολαία μας.

Στο  Ωδείο λειτουργούν τα εξής τμήματα: 1.Σύνθεσης , 2.Θεωρητικών, 3.Ενόργανης μουσικής (εγχόρδων, κρουστών, πνευστών), 4.Ορχήστρας, διεύθυνσης και χορωδίας,  5.Μονωδίας και δραματικής τέχνης, 6.Μουσικής προπαιδείας, 7.Μουσικής τεχνολογίας και 8.Βυζαντινής μουσικής.

Το διδακτικό έτος αρχίζει 15 Σεπτεμβρίου και λήγει 30 Ιουνίου.

Στο Ωδείο μας φοιτούν πάνω από 600 σπουδαστές.

Ταχ. Διεύθυνση: Ανατολικής Ρωμυλίας και Ελευθερίου Βενιζέλου 131.
Τηλέφωνα γραμματείας: 210 5050315, 210 5055325
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00 – 22.00, Σάββατο 09.00 – 15.00

dodeiop.blogspot.gr