Μετακομίζει στο Περιστέρι η Περιφέρεια Αττικής (;)

0
1576

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά στη «συκοφαντική εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει ορισμένοι στο διαδίκτυο» σχετικά με την πρόθεσή της να μεταστεγαστεί στο πρώην κτίριο του ΟΠΑΠ επί της λεωφόρου Κηφισού, στο Περιστέρι.

Εκδίδοντας ένα δελτίου Τύπου με τίτλο «Καμία ανοχή», η Περιφέρεια ενημερώνει ότι «επιχειρεί να απαλλάξει τους πολίτες από περιττά έξοδα ενοικίων δυσλειτουργικών κτιρίων», ενώ παράλληλα, «επιχειρεί να διασφαλίσει στους εργαζομένους της, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας». Όπως σημειώνει «η Περιφέρεια δεν πρόκειται να ανεχθεί τη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ για κτίρια ακατάλληλα, επικίνδυνα και δυσλειτουργικά».

Αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής νέου κτιρίου που να στεγάσει τη διοίκηση και τις υπηρεσίες της «με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας».

Να σημειωθεί ότι με τη σχεδιαζόμενη μεταστέγαση αντιδρά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για νομικές και διοικητικές παραβάσεις, ενώ σημειώνει ότι θα προκληθεί αναστάτωση στους συναλλασσόμενους πολίτες λόγω απουσίας επαρκούς συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια τονίζει πως:

«όσοι, στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν πάση θυσία «σκάνδαλο», παραπληροφορούν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, πρέπει να δώσουν καθαρές απαντήσεις:

-είναι δυνατόν, σε καιρούς κρίσης να συνεχίσει η Περιφέρεια να σπαταλά πάνω από 7.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για μισθώματα διάσπαρτων κτιρίων και υπηρεσιών;

-είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση σε βάρος των εργαζόμενων και των σκληρά φορολογούμενων πολιτών;

-μήπως κάποιους βολεύει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση;

-μήπως για αυτό επιθυμούν τη συνέχισή της;»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here