Δήμος Πετρούπολης: Κινητοποίηση στις 14 Μαρτίου στο υπουργείο Παιδείας

0
2019

Πλατιά σύσκεψη για την Παιδεία και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/2 στο Δήμο Πετρούπολης. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από τη δημοτική αρχή, τους εκπαιδευτικούς φορείς και τη Λαϊκή Επιτροπή της πόλης.

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, ενώ το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθηκαν. Ο δήμαρχος στην εισήγησή του εξήγησε πως η Παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην οικονομία και αποτελεί βασικό μοχλό στην υλοποίηση των στόχων και των επιδιώξεων της άρχουσας τάξης. Αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα σχολεία, τόσο στις τεχνικές τους υποδομές όσο και στο περιεχόμενο της μάθησης, τονίζοντας πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στο τέλος της εισήγησής του ο δήμαρχος τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεση λύση στο οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Πετρούπολη, ενώ επισήμανε πως η δημοτική αρχή στέκεται απέναντι σε τέτοιες πολιτικές και καλεί το λαό της πόλης να παλέψει για την Παιδεία και την κοινωνία που θα είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 14 Μάρτη, προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματα στην κυβέρνηση και να οργανωθεί η περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here