Διαμαρτυρία του Δήμου Πετρούπολης για την έλλειψη κτιριακών υποδομών στο Υπουργείο Παιδείας

0
1107

Την Τρίτη, 14 Μαρτίου, ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κανέλλη Ζ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Φιλίππου Θ., ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, Δαλέντζας Μ., ο εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού, Πάκος Δ. και ο Δημ. Σύμβουλος, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου και μέλος του Συλλόγου Δασκάλων Κυριάκος Χρ., πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους για τα γενικά και τα τοπικά θέματα παιδείας. Η συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης όσων συζητήθηκαν στη συγκέντρωση που έγινε στις 28/2, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για θέματα παιδείας.

Από την πλευρά του Υπουργείου στην συνάντηση παρευρέθησαν ειδικοί Σύμβουλοι Εκπαίδευσης του Υπουργού και στελέχη της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, την ανάγκη για γενναία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για έγκαιρη και πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων, την άμεση κάλυψη των υλικοτεχνικών κτιριακών υποδομών και την αύξηση των χώρων άθλησης.

Ο Δήμαρχος, εκτός των άλλων, εστίασε στην έλλειψη κτιριακών υποδομών και απαίτησε την έγκαιρη ολοκλήρωση της ανέγερσης του 13ου Νηπιαγωγείου, την άμεση μελέτη και εγκατάσταση οικοδομήματος στο χώρο του 9ου και του 17ου Νηπιαγωγείου και βέβαια την άμεση ανεύρεση χώρου ανέγερσης του 11ου Δημοτικού.

Οι υποσχέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, που τις έχουμε ακούσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στο ΥΠΠΕΘ και στις ΚΤΥΠ, δεν μας καθησυχάζουν. Εξάλλου, η υλοποίηση της πολιτικής τους σταθεροποιεί την υποχρηματοδότηση στα ίδια χαμηλά επίπεδα, ενώ έπονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί το σχολείο βάση των δυνατοτήτων της εποχής και του επιπέδου ανάπτυξης της τεχνολογίας και της επιστήμης. Σχολεία που να ανταποκρίνονται στις σημερινές λαϊκές ανάγκες. Γι΄ αυτό το λόγο, ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε τα προβλήματα της παιδείας να γίνουν θέμα διεκδίκησης για όλο τον λαό της Πετρούπολης. Γιατί σήμερα είναι ανάγκη η Εκπαίδευση να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here