Συζήτηση για την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» στο Ίλιον

0
757

Tην Πέμπτη 19.1.2017 στις 20:00 στο στέκι του Αριστερού Σχήματος Ιλίου (Πριάμου 79) θα πραγματοποιηθεί η μονοθεματική συζήτηση για την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» (δεν έγινε τον Δεκέμβριο). Οι βασικές πτυχές της συζήτησης:

Οι μνημονιακές πολιτικές στη χώρα μας έχουν δραματικές επιπτώσεις στους κοινωνικούς-οικονομικούς παράγοντες που προσδιορίζουν την υγεία μας. Η ανεργία, η απόλυτη και η σχετική φτώχεια, οι άθλιες συνθήκες στέγασης χιλιάδων συνανθρώπων μας, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η δολοφονία του δημόσιου συστήματος υγείας, συνιστούν ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαλύθηκε: Πολυιατρεία καταργήθηκαν ή/και συγχωνεύτηκαν, δημόσια εργαστήρια για παρακλινικές εξετάσεις ξηλώθηκαν.

Η μηνομονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να φορτώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δραστηριότητες που αφορούν την πρόληψη. Είναι το πρώτο βήμα για το «ξεφόρτωμα» στην Τ.Α. όλης της δημόσιας περίθαλψης, όπως επιτάσσουν οι «θεσμοί».

Ο Δήμος Ιλίου αποτελεί μικρογραφία της γενικότερης κατάστασης. Η Δημοτική Αρχή, που διαφημίζεται ως κοινωνική, φιλολαϊκή και οικονομικά πετυχημένη, σε μια πόλη που μαστίζεται από φτώχεια, ανεργία και εγκατάλειψη, άφησε να αποδιοργανωθούν τα Δημοτικά της Ιατρεία, σφύριζε αδιάφορα όταν έκλεισε το ΙΚΑ Ιλίου και αποδεκατίστηκε το ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ και στράφηκε προς τις Μ.Κ.Ο.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές

“Η δημοτική μας κίνηση που προγραμματικά α) αγωνίζεται για δημόσια δωρεάν υγεία σε όλους και β) που μιλάει για στελεχωμένα δημοτικά-κοινωνικά ιατρεία κλπ, ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ στο Δήμο μας;

Αυτό ακριβώς αποτελεί το αντικείμενο της συζήτησής μας”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here