Εκτός ΜΕΤΡΟ (Γραμμή 4) Πετρούπολη – Ίλιον – Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό

Η νέα γραμμή του Μετρό - Οι 30 σταθμοί και οι 4 «μνηστήρες»

1
12585

Τέσσερις είναι οι «μνηστήρες» που δείχνουν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό επέκτασης του μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Reuters. Η επένδυση θα φτάσει τα 1.45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ΓΕΚ Τέρνα θα καταθέσει προσφορά στο πλαίσιο κοινοπραξίας με τη γαλλική Vinci και τη Siemens, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΓΕΚ Τέρνα. Προσφορές αναμένεται επίσης να καταθέσουν η Άκτωρ με την ιταλική Ansaldobreda, η J&P Avax με την ιταλική Ghella και τη γαλλική Alstom και η Μυτιληναίος με την ισπανική FCC, όπως αναφέρει η πηγή του Reuters, που διατήρησε την ανωνυμία της.

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών εκπνέει στις 10 Αυγούστου, μετά την αναβολή που αποφάσισε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, μετά από αίτημα των πιθανών επενδυτών.

Η εταιρία θα συντάξει μία αναλυτική λίστα με τους επενδυτές μέχρι το τέλος του έτους. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την κατασκευή, που θα συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κεφάλαια και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και θα ολοκληρωθεί εντός οκταετίας. Όπως δήλωσε στο Reuters, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, τον Σεπτέμβριο θα εκκινήσουν προκατασκευαστικές εργασίες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και αρχαιολογική μελέτη.

Η Γραμμή 4 αποτελείται από 2 σκέλη ακτινικής μορφής, προς Γαλάτσι και Μαρούσι, και ένα κεντρικό τμήμα διερχόμενο από το κέντρο της Αθήνας. Έχει συνολικό μήκος 33,5 χλμ, περιλαμβάνει 30 συνολικά σταθμούς και αποτελείται από πέντε επιμέρους διακριτά τμήματα, Α, Β, Γ, Δ και Ε:

Τμήμα Α: Άλσος Βεΐκου-Γουδή (μήκους 12,9 χλμ και 14 σταθμούς)

Τμήμα Β: Γουδή-Μαρούσι (μήκους 9,6 χλμ και 8 σταθμούς)

Τμήμα Γ: Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη (μήκους 3,6 χλμ και 3 σταθμούς)

Τμήμα Δ: Άλσος Βεΐκου-Περισσός (μήκους 3,0 χλμ και 2 σταθμούς)

Τμήμα Ε: Μαρούσι-Εθνική Οδός (μήκους 4,4 χλμ και 3 σταθμούς)

1 COMMENT

  1. Τελείως άσχετος ο τίτλος κι εκτός τόπου και χρόνου το άρθρο. Ο κάθε ειδήμονας γράφει ό,τι του κατέβει στο μυαλό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here