Όχι σε “Λευκή Νύχτα” από τον Δήμο Πετρούπολης

0
3740

Να μην πραγματοποιηθεί “Λευκή Νύχτα” στην Πετρούπολη, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Την διεξαγωγή της είχε ζητήσει ο Σύλλογος Εμπόρων “Open Mall” Πετρούπολης με αίτημα που υπέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο. Σημειώνεται, πως ο συγκεκριμένος εμπορικός σύλλογος δεν είναι ο επίσημος εμπορικός σύλλογος της Πετρούπολης, αλλά διάσπασή του. Δεν εκπροσωπεί δηλαδή την πλειοψηφία των εμπόρων της πόλης.

Ο Σύλλογος Εμπόρων “Open Mall” Πετρούπολης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επιχειρηματίες όλων των ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ δραστηριοτήτων στην αγορά της Πόλης μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/01/2017 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, το οποίο είχε σαν πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης ,την εισήγηση του Συλλόγου μας για την Διοργάνωση από τον Δήμο και την δημιουργία του νέου εμπορικού θεσμού στην Αγορά μας, της “Λευκής Νύχτας”.

Η πρόταση μας λοιπόν απορρίφτηκε, διότι ,πήρε μόνο 4 θετικές ψήφους από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δηλαδή ζητήσαμε και θα συνεχίζουμε να ζητάμε μέχρι να το πετύχουμε, την καθιέρωση μιας μεγάλης γιορτής στην Πόλη μας, σαν ανταμοιβή από την μεριά του Δήμου προς στις ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΕΣ επιχειρήσεις της Πόλης μας, οι οποίες αποτελούν τον ΒΑΣΙΚΟ τροφοδότη στους εξής τομείς:

α) πληρώνουν αδιαλείπτως
Δημοτικά τέλη επί σειρά δεκάδων ετών,

β) προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό στην Πόλη μας ,την ΕΡΓΑΣΙΑ, σε πολλές δεκάδες συμπολιτών μας αγογγύστως και επί σειράν δεκάδων ετών,

γ) προσφέρουν όλα τα αγαθά της αγοράς σε μια Σύγχρονη Οικονομία και ΚΟΙΝΩΝΙΑ και

δ) η επιχειρηματικότητα ανέκαθεν αποτελούσε και πηγή πολιτιστικής Ανάπτυξης της κάθε οργανωμένης κοινωνίας.

Ακολουθήσαμε, με την συμπαράσταση και του Δημάρχου, την δημοκρατική νομιμότητα, περί της εισαγωγής του θέματος μας στη συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως μας επιτάσσει άλλωστε και το “ακομμάτιστο” καταστατικό μας, χωρίς την χρήση ενδιάμεσων παρεμβολών ( ως είθισται στη Δημόσια Διοίκηση) διοικητικής ή και αντιπολιτευτικής προελεύσεως.

Αυτό αξίζει σε μια σύγχρονη και Δημοκρατική κοινωνία, και αυτό πράξαμε.

Ήταν το πρώτο και το μεγάλο βήμα των ανθρώπων της αγοράς, να συνεννοηθούν με την Δημοτική Διοίκηση, για ένα θέμα που μόνο θετικές επιπτώσεις έχει σε όλους τους συμπολίτες μας.

Για το τι ακριβώς έγινε στην πρώτη και ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα που άπτεται της Αγοράς της πόλης μας, θα το διαβάσετε με την δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης που θα σας μοιράσουμε αργότερα.

Δεν υπήρξε όμως από την πλευρά των Δημοτικών ομάδων των Συμβούλων, μια συγκροτημένη τοποθέτηση επί της ουσίας του θέματος, δηλαδή τι αφορά, γιατί να το κάνουμε, ποιος ή ποιοι θα ωφεληθούν, εάν εκφράζει τις ανάγκες των καταναλωτών , των επιχειρηματιών, αλλά και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας, αφού η διπλή βάρδια απασχόλησης ή θα πληρωθεί Υπερωριακά ή θα απασχολούνταν έστω και για μια μέρα κάποιοι άλλοι και ίσως άνεργοι;;

Επειδή όλοι μας γνωριζόμαστε πολύ καλά, υποβάλουμε μερικές ουσιαστικές ερωτήσεις προς τους αγαπητούς Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι καταψήφισαν την πρότασή μας, να διοργανώσει και να θεσμοθετήσει ο Δήμος μας την Λεύκη Νύχτα, χωρίς να αντιπροτείνουν κάτι άλλο αντίστοιχο, με αυτό που εμείς
ζητούσαμε:

· Ποια η δημόσια γνώμη τους, για το παραεμπόριο των πάσης φύσεως ειδών που γίνεται σε κάθε Λαϊκή καθώς και το παραεμπόριο των εορταστικών και θρησκευτικών εορτών στην πόλη μας;

· Mπορούν να φανταστούν το μέγεθος της Φοροδιαφυγής και την στέρηση με πόσες χιλιάδες ευρώ από τους επαγγελματίες του στεγασμένου εμπορίου της
Πετρούπολης;

· Θέλουν συντεταγμένη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Πετρούπολη;
· ή το χάος του Ανατολίτικου και φοροκλεπτικού Παραεμπορίου;

Ήρθε ο καιρός που ο κάθε οργανωμένος φορέας της πόλης μας, θα πρέπει να παίρνει Δημόσια θέση για το πώς και τι θέλει να συμβαίνει στην Πόλη μας.

Εμείς συνεχίζουμε τον ανηφορικό δρόμο που επιλέξαμε να πορευτούμε για το κοινό συμφέρον όλης της ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ μας.

Κοιτάμε μόνο μπροστά για να επιτύχουμε το στόχο μας.

Πετρούπολη : 25/1/2017 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

  Ο πρόεδρος             Ο γραμματέας

Γούτσος Χρήστος   Μπύρος Γεώργιος


 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Ανυπότακτης Πετρούπολης άφησε αιχμές κατά του Δήμου, ρωτώντας για ποιο λόγο έφερε προς ψήφιση το αίτημα από μια ομάδα εμπόρων που δεν εκπροσωπεί κάποιον, παρά δρα διασπαστικά ενάντια στον Εμπορικό Σύλλογο Πετρούπολης, ενώ στην τοποθέτηση του τόνισε με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο την αντίθεσή της Ανυπότακτης Πετρούπολης και στις “λευκές νύκτες” και σε κάθε άνοιγμα των καταστημάτων είτε Κυριακές, είτε Δευτέρες και Τετάρτες απόγευμα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here